Informatie
De Pomeranian
Bij ons vind u verschillende prachtige rasechte kleine, mini en teacup pomeraniantjes, Diverse pomeraniantjes worden ingezet bij shows tentoonstellingen en om te fokken.
De Pomeranian is populair gezelschapshondje dat bovendien zeer trots, intelligent en slim is. In het Nederlands het Keeshondje wordt sinds de 4de eeuw voor Christus ingezet als erf en huisbewaker. Ondanks dat deze hondjes al zo lang ingezet worden is de kleinste variant van dit ras pas in 1800 tot stand gekomen. Tegenwoordig word het hondje ingezet als gezelschapshondje.
In de volksmond worden deze hondjes vaak pomeriaan genoemd. Dit is niet de officiële benaming. De officiële benamingen voor deze hondjes zijn: Deutscher Spitz, Zwergspitz dit omdat het van oorsprong een Duits ras is.
De Engelse benaming hiervoor is Pomeranian. In het Nederlands Dwergkees.
De Bouw
De schofthoogte van een Pomeranian is gemiddeld 21 cm en mag volgens de rasstandaard 3 cm afwijken naar boven of onder.
Het gewicht van een Pomeranian kan variëren tussen de 1,5 en 4 KG. Gemiddeld worden ze tussen de 12 en 15 jaar oud.
Eigenschappen
Ondanks dat de hondjes vroeger werden ingezet als erf en huisbewaker worden de hondjes tegenwoordig gebruikt als gezelschaphondjes.
De kenmerken die bij een Pomeranian passen zijn: Lief, Vriendelijk, trots, Intelligent, vrolijk, eigenwijs en nieuwsgierig. Ook zijn ze oplettend en leergierig. Ze zijn zeer aanhankelijk aan hun baasje en eigen mensen. Bij onraad neigen ze snel tot blaffen.
Een Pomeranian heeft geen bouw voor het maken van lange wandelingen, wel vinden ze het heel leuk om kleine wandelingetjes te maken.
Kleuren
Een Pomeranian heb je in verschillende kleuren zoals: wit, crème, crème sable, orange sable, oranje, parti coulor, wolfsgrauw en zwart.
Leefregels
Bij het aanschaffen van een pup komt het een en ander kijken, om je te helpen hebben wij hieronder een aantal leefregels opgesteld die ervoor zorgen dat je pup zo gezond mogelijk opgroeien.
- Om een hypo* bij de aller kleinste te voorkomen adviseren wij om de pup om de paar uur goed te laten eten en drinken (om de 3 á 4 uur). Ook ‘s nachts een bakje eten laten staan is een aanrader.
- In het begin kan het nog allemaal spannend zijn voor een pup of kunnen ze van slag zijn door de reis en hierdoor geen zin hebben om te eten. Wel moet u blijven proberen om de pup te laten eten.
- Om de eetlust van een pup te beïnvloeden kunt u nutriplus gel geven, dit helpt ook als de suiker te laag word. Of vloeibare honing op de tong smeren.
- Ook een tip om de pup te laten eten is om de brokken te laten wellen in warm water. Hierdoor komt de geur beter vrij.
- Het is belangrijk om de pup geen tussendoortjes, koekjes, of andere voeding te geven, hierdoor kunnen de maag en darmen van slag raken.
- Mocht de pup langdurig niet willen eten neem dan contact op met ons en de dierenarts.
- Bij de check binnen 8 dagen bij de dierenarts adviseren wij om de pup niet te laten inenten, de pup heeft de nodige inentingen gehad voordat deze naar Nederland gekomen zijn.
- Wat de pup niet mag eten is:
– Chocolade
– Uien
– Noten en aardbeien ook kunnen bepaalde planten en bladeren giftig zijn (bijv. rododendron, dalia, lely, hortensia etc.)